Type

Interior Design

Location

Salmisaarenkatu 7 l, Helsinki

Status

Completed 2010

Scale

8 670 sm2

Client

The Court of Appeal of Helsinki

Interior design

The Court of Appeal of Helsinki

The former headquarters of an alcohol factory from 1930’s was renovated to hold the new premises of The Court of Appeal of Helsinki. Rather extensive renovation was completed in 2010.

The aim was to create a dialogue between old and new parts. The interior architecture plan took very delicate approach to the spaces that reflected decades past. The traces of previous eras and usages were allowed to echo in the result.

The plan included inventorying and creating a conservation plan for the protected spaces and furniture. In addition, the new materials and furniture for the session halls, public lounge areas, offices, and the library were included into the plan.

Tuomo Siitonen Architects were responsible for the architecture of the renovation.