Sairaala Nova ehdolla European Healthcare Design Award 2022 -palkinnon saajaksi

     
23 05 2022

European Healthcare Design 2022 -palkinehdokkaat on julkistettu kovan kilpailun ja intensiivisen tuomarointiprosessin jälkeen.

Olemme ylpeitä voidessamme kertoa, että Keski-Suomen keskussairaala Sairaala Nova pääsi lopulliselle ehdokaslistalle ja että, se on tunnustettu kolmen parhaan joukkoon kategoriassa ”Healthcare Design (yli 25 000 m2)”. Kategoriamme top 3 on seuraava:

First Affiliated Hospital of Zhejiang University School of Medicine and a Medical Research Center, Kiina; toimeksiantaja: Zhejiang University School of Medicine First Affiliated Hospital; suunnittelija: HDR.
Sairaala Nova, Suomi; toimeksiantaja Keski-Suomen sairaanhoitopiiri; suunnittelija JKMM Architects.
Maitland Hospital, Australia; suunnittelija BVN

EHD 2022 juhlistaa terveydenhuoltoympäristöjen suunnittelun huippuosaamista sekä Euroopassa että eri puolilla maailmaa. Kilpailu herättää kiinnostusta arkkitehtien, terveydenhuollon johtajien, akateemisten tutkijoiden ja innovatiivisten ratkaisujen tarjoajien keskuudessa eri puolilta maailmaa. Saatujen ehdotusten taso oli erittäin korkea, ja tuomareilla oli vaativa tehtävä karsia niistä lopullinen ehdokaslista.

Palkintoehdokkaat kilpailevat yhdeksässä eri kategoriassa kansainvälisen terveydenhuollon perus-, lähi-, keski- ja korkea-asteen tasoilla. Suorat webinaarit järjestetään 16.-24. toukokuuta osoitteessa https://europeanhealthcaredesign.salus.global/. Voittajat julkistetaan 14. kesäkuuta Lontoossa European Healthcare Design 2022 -kongressin ja -näyttelyn yhteydessä.

Tuomaristossa on kansainvälisiä tutkijoita, käytännön toimijoita ja poliittisia neuvonantajia, jotka tuovat monialaista erityisasiantuntemusta niihin kategorioihin, joita heidät on kutsuttu arvioimaan.

Palkintojen on tarkoitus edistää terveydenhuoltoympäristöjen suunnitteluosaamista ja standardien kehitystä kaikkialla maailmassa.

Lue lisää Sairaala Nova -hankkeesta täältä.