Gestaltenin uusimmassa Temples of Books -kirjassa mukana Kirkkonummen ja Seinäjoen kirjastot

     
16 04 2022

Gestaltenin uusimmassa Temples of Books -kokoelmassa maailman vaikuttavimmista kirjastoista on Suomesta mukana JKMM:n suunnittelemat Kirkkonummen kirjasto ”Fyyri” ja Seinäjoen kirjasto ”Apila”.

Gestaltenin ja kirjan kirjoittajan Marianne Julia Straussin mukaan

”Kirjastot ovat paljon muutakin kuin kirjakokoelmia. Ne ovat tiedon arkistoja, opiskelutiloja, inspiraation ja yhteyden lähteitä. Maailman universaalimpien ja demokraattisimpien paikkojen joukossa on myös merkittäviä arkkitehtuurisia ikoneita, ja ne edustavat yhteiskuntia, jotka ovat ne rakentaneet.

”Temples of Books” juhlistaa maailman vanhimpia ja mahtavimpia kirjoitetun sanan pyhäkköjä sekä uusia ja pieniä: aina barokkipalatseista kierrätysmuovista tehtyihin mikrokokoisiin ja hyvin epätodennäköisiinkin kirjastoihin.

Maailmanlaajuisesti kirjastojen monimuotoista arkkitehtuuria tarkastelevassa Temples of Books -teoksessa mennään pidemmälle ja tutkitaan itse kirjastojen ydintä. Tämä on kirja kirjojen kauneudesta, kirja kirjojen ystäville ja niille, jotka uskovat ihanteiden voimaan.”

JKMM on saanut olla mukana monissa uuden sukupolven kirjastohankkeissa, kuten Turun kirjasto, Seinäjoen kirjasto, Harald Herlin -oppimiskekus ja viimeisimpänä Kirkkonummen kirjasto.

”Suomalaiset kirjastot edustavat onnellisuuden infrastruktuuria, jota arkkitehtina on ollut suuri etuoikeus olla mukana rakentamassa. Kirjastolaitosta on rakennettu yli sata vuotta ja yhä se uudistuu vuosikymmenen välein”, JKMM:n perustajaosakas ja pääsuunnittelija Teemu Kurkela sanoo.

Lisätietoja JKMM:n suunnittelemista kirjastoista jkmm.fi ja kirjasta gestalten.com