Samppa Lappalaisen juontama Grand Designs Finland saa ensi-iltansa syyskuussa

     
07 06 2022

Kunnianhimoisista ja persoonallisista asuntoprojekteistaan tunnettu maailmankuulu televisiosarja Grand Designs esittelee vihdoin suomalaisia asumisunelmia. Yhdessä juontajan, JKMM:n toimitusjohtaja ja arkkitehti Samppa Lappalaisen kanssa seuraamme talonrakentajien intohimoprojekteja luonnoksesta valmiiseen taloon.

Mistä unelma talosta on saanut alkunsa ja millaista työtä sen toteuttaminen vaatii? Ja oliko kaikki kova työ sen arvoista? Eri puolille maata sijoittuvat kohteet edustavat rakentajien käsityksiä ”suuresta” – ei välttämättä suurimmasta tai kalleimmasta, vaan kunkin perheen omasta näkemyksestä hyvästä arkkitehtuurista ja asumisesta.

Joillekin se tarkoittaa ekologisten ratkaisujen korostamista, toisille taas älykästä kotia teknisine hienouksineen tai luonnon syliin rakennettua rauhallista paikkaa. Perheiden unelmien moninaisuus näkyy myös rakennusmateriaalivalinnoissa, jotka vaihtelevat perinteisestä hirsirakentamisesta klassiseen tiileen ja räätälöityihin tehdasvalmisteisiin ratkaisuihin. Yhteistä kaikille on unelma omasta kodista.

Grand Designs Finland saa ensi-iltansa Suomen suurimmalla kaupallisella kanavalla MTV3:lla ja suoratoistopalvelussa MTV Katsomossa syyskuussa 2022. Sarjan tuottaa Fremantle Finland.

Isossa-Britanniassa sarjaa on esitetty jo yli 20 vuoden ajan, ja siellä sitä juontaa ikoninen Kevin McCLoud.

Lisää Grand Designs Finlandista osoitteessa mtv.fi

Kuva: David O’Weger