JKMM on suunnitellut uuden Huvilanrannan Helsingin juhlaviikoille

     
14 04 2022

Yli 25-vuotinen tapahtuma Huvila uudistuu ja laajenee yleisölle avoimeksi festivaalipuistoksi ja vehreäksi kesäterassiksi.

Huvila tulee laajenemaan Helsingin juhlaviikkojen ajaksi 12.8.–4.9. Tokoinrannan puistoon.

JKMM:n suunnittelema yleisölle avoin Huvilarannan festivaalipuisto tuo alueelle rannan läheisyyteen kattavan ruoka- ja juomatarjonnan lisäksi maksutonta festivaaliohjelmaa, muun muassa keskusteluita, taiteilijatapaamisia ja dj-esityksiä. Huvilanranta toteutetaan puiston nurmialueita suojaten.

Samalla myös Huvilan maksullista konserttialuetta kehitetään. Huvilan läheisyyteen saadaan muun muassa lisää wc-tiloja sekä katettuja oleskelu- ja ravintola-alueita. Sisäänkäyntejä ja katsomorakenteita uudistamalla parannetaan lisäksi esteettömyyttä ja yleisövirtojen sujuvaa liikkumista.

Helsingin juhlaviikkojen aikana Huvilan kolme viikkoa kestävän konserttisarjan aloittaa Taylor Macin ravisteleva musiikillinen spektaakkeli.

“Huvila on Juhlaviikkojen ainoa oma esityspaikka, joka on vuosikymmenien saatossa muodostunut festivaalin symboliksi ja Helsingin elokuiseksi maamerkiksi. Arkkitehti Roy Mänttärin suunnittelemat rakenteet ansaitsevat päivityksen kerran 30 vuodessa”, sanoo Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula.

“Uudistuksen avulla on mahdollista palvella yhä useampia helsinkiläisiä ja vastata entistä paremmin vuosien varrella kasvaneisiin odotuksiin konserteista kokonaisvaltaisina elämyksinä.” 

Juhlaviikkojen ja Huvilan koko ohjelma julkistetaan osoitteessa helsinkifestival.fi ja liput tulevat myyntiin torstaina 21. huhtikuuta.