JKMM:lle kunniamaininta Vaasan Museonrannan kilpailussa

     
11 04 2022

JKMM:n ehdotus ”Lyhde” sai kunniamaininnan Vaasan kaupungin ja FinCapin järjestämässä Vaasan Museonrannan arkkitehtuurikutsukilpailussa.

Ehdotus laadittiin yhdessä VSU maisema-arkkitehtien ja Joneconin. Tuomaristo kehui ”Lyhde”-ehdotusta ansiokkaasta veistoksellisen pistetalotyypin kehittelystä.

Kilpailun tarkoituksena oli löytää Rantakatu 1 -hankkeen toteuttamiseksi kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti erittäin korkeatasoinen ja toteutuskelpoinen ratkaisu, jossa kulttuuriympäristöön sopeutuminen sekä toiminnalliset, teknistaloudelliset ja energiatehokkuustavoitteet toteutuvat tasapainoisesti.

Lisäksi kilpailuohjelmassa haettiin ideoita elämänlaatua ja viihtyvyyttä tukeviin ratkaisuihin, korostettiin avautuvia näkymiä ja asuntokohtaisia ulkotiloja sekä asuntojen muunneltavuutta ja yhdistämismahdollisuuksia.

Voittajaksi valittiin Sigge Arkkitehtien, Loci Maisema-arkkitehtien ja Swecon ehdotus ”Strandgatan No. 1”.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat FinCap Oy:n edustajina Jarmo Kuusela, Raimo Virtanen ja Sami Rintamäki sekä Vaasan kaupungin edustajina Päivi Korkealaakso, Paula Frank ja Petur Eklund. Suomen arkkitehtiliiton nimeämänä tuomarina kilpailussa toimi Tuukka Vuori.

Kilpailun tulokset julkistetiin Vaasan kaupungin hallintotalon valtuustosalissa perjantaina 8.4. Uudisrakennushankkeen suunnittelua jatketaan välittömästi kilpailun voittaneen työryhmän toimesta.

Onnittelut tiimillemme kunniamaininnasta sekä ”Strandgatan No. 1”-tiimille voitosta!

Lisätietoa kilpailusta ja tuloksista www.safa.fi