Kirkkonummen kirjasto voittaa jälleen kansainvälisen arkkitehtuuripalkinnon

     
24 08 2022

Chicago Athenaeum on julkistanut maailman ensimmäisen ja vanhimman kansainvälisen arkkitehtuuripalkinnon, International Architecture Awards (IAA), voittajat 2022. Ja voimme ylpeinä kertoa, että Kirkkonummen kirjasto ’Fyyri’ on yksi näistä voittajista.

Yli 450 ennakkoon kuratoidun hakemuksen joukosta arvostettu tuomaristo valitsi yli 150 palkittua rakennusta ja kaupunkisuunnitteluhanketta ympäri maailmaa. Kaikki voittajat ovat esimerkkejä suunnittelun erinomaisuudesta ja arkkitehtonisesta kunnianhimosta, ja niillä on merkittävä sosiaalinen vaikutus yhteisöihin, joita ne palvelevat.

IAA:n perustamisvuoden 2005 jälkeen muita palkittuja JKMM-hankkeita ovat olleet Amos Rexin taidemuseo ja Viikin kirkko.

Taustaa:

Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design ja The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies julkistivat alkuviikosta yli 150 voittajaa arvostetussa kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa, jossa myönnetään vuosittain palkintoja merkittävimmille ja inspiroivimmille rakennus- ja kaupunkisuunnitteluhankkeille ympäri maailmaa.

Kansainvälisistä suunnittelijoista koostuva arvostettu tuomaristo valitsi voittajat, jotka palkitaan erityisessä palkintoseremoniassa ja gaalaillallisella Akropoliksen juurella Ateenassa Kreikassa 9. syyskuuta.

Tuomaristoon kuuluivat mm:

Kaikkiin rakennuksiin ja kaupunkisuunnitteluhankkeisiin voi tutustua osoitteissa www.europeanarch.eu, www.chi-athenaeum.org tai www.internationalarchitectureawards.com.

Palkitut hankkeet ovat esillä hiljattain laajennetussa Contemporary Space Athensissa. Avajaiset ovat 9.9. ja näyttely jatkuu 11.10.2022 asti. Näyttelyn nimi on ”The City and the World”, ja sen on tarkoitus kiertää Eurooppaa vuoteen 2023 asti.

Rakennuksista ja kaupunkisuunnitteluhankkeista julkaistaan myös luettelo Global Design + Urbanism XXII (New International Architecture 2022) -julkaisussa, jonka on toimittanut Christian Narkiewicz-Laine Metropolitan Arts Press Ltd:lle, ja se on saatavana The European Centren ja www.metropolitanartspress.com kautta.

Lue lisää palkitusta Kirkkonummen kirjastohankkeesta.