Guoshen-museo

Kuinka purjehditaan tulevaisuuteen

© MIR
Toiminto: Aukio, Kahvila, Kansallismuseo, Kokoustilat, Liiketilat, Näyttely galleriat, Oppimistilat, Puisto, Ravintola, Tapahtumatilat
Laajuus: 127 800 m2
Status: Erinomainen palkinto, Kilpailu vaihe, Paras 3 palkinto
Asiakas: Shenzhen Qianhai Development and Investment Holding Co Ltd
Kulttuuri

Shenzenin miljoonakaupungin viereen, Helmi-joen ja merenlahden rantapenkereille rakentuva Guoshen-museo tullaan avaamaan vuonna 2025 osana Kiinan kansallismuseota. Museon on tarkoitus tuoda laaja-alaisesti esiin alueen nopean taloudellisen kehityksen merkitystä. Uusi museo – 2000-luvun aarrelaiva – on suunniteltu esittelemään kiinalaista kulttuuriperintöä 5000 vuoden ajalta.

Museorakennus houkuttelee kävijöitä uudelta kaupunkiaukiolta sisään aulaan, josta avautuvat näkymät vuorille, merelle ja kaupunkiin. Keskelle sijoitettu, ylhäältä valaistu sisäpiha toimii myös näyttelytilana ja museon keskipisteenä, joka johtaa kaikkiin näyttelytiloihin ja tuo luonnonvalon rakennuksen sisätiloihin. JKMM:n suunnittelemassa maisemoidussa ympäristössä monumentaalinen mutta hienovaraisen minimalistinen museorakennus on kuin puuttuva linkki kaupungin ja meren välillä. Guoshen National Museum -arkkitehtuurikilpailun on järjestänyt Shenzhen Qianhai Development and Investment Holding Co Ltd. JKMM Arkkitehtien ehdotus sijoittui kilpailussa toiseksi ja voitti Excellent Prize -palkinnon. Palkittuun työryhmään kuuluivat Kiinan rakennustutkimuksen akatemia (CABR), Buro Happold, Futudesign, Hansinok, MVA, Mir, Nomaji Maisema-arkkitehdit ja taiteilija Pan Jianfeng.

© MIR
© MIR
© MIR
© MIR
© MIR
© JKMM
© JKMM
© JKMM
© JKMM
© JKMM
© JKMM
© JKMM
© JKMM
© JKMM
© JKMM
© JKMM
© JKMM
© JKMM
© MIR
© MIR
© JKMM
© MIR
© MIR