Suomen Paviljonki, Shanghain EXPO 2010

Kuinka rakennus kertoo tarinan

Toiminto: Kahvila, Myymälä, Näyttely galleriat, Tapahtumatilat, Toimitilat
Laajuus: 3400 m2
Status: Kilpailun 1. palkinto, Valmistunut - 2010
Asiakas: Business Finland
Kulttuuri
Suomen paviljonki Kirnu esittelee  Suomen pienoiskoossa. Sen tavoite on kertoa maailmalle Suomen hyvän elämän visiosta. Paviljongin arkkitehtuuri ammentaa inspiraationsa luonnosta yhdistellen suomalaisen luonnon osasia toisiinsa. Paviljonki on kuin veden ympäröimä saari, johon voi paeta ympäröivän miljoonakaupungin vilskettä.
 
Sen muoto on orgaaninen ja tuo mieleen rannoilta löytyvät  meriveden pyöristämät kivet. Julkisivut on verhoiltu suomumaisilla pinnoilla, jotka ovat valmistettu teollisuusjätteestä kierrätetystä vedenkestävästä paperista. Sisällä ovat näyttelytilat, ravintola ja VIP-alueet. Paviljongin keskellä aukeaa atriumpiha, jossa voi nauttia ulkoilmasta. Shanghain maailmannäyttelyn aikana Kirnussa vieraili yli viisi miljoonaa kävijää, ja se valittiin oman kategoriansa parhaaksi paviljongiksi.
© Derryck Menere
© Kari Palsila
© Derryck Menere
© Iwan Baan
© Iwan Baan
© Derryck Menere
© Kari Palsila
© Hanne Granberg
© JKMM
© JKMM
© JKMM