Porin SkiB-kampuksen rakentaminen alkaa kesällä 2023

     
21 06 2023

Svenska Kulturfonden i Björneborgin eli SKiB:n säätiön hallitus päätti kokouksessaan 31.5. uuden kampuskokonaisuuden rakentamisesta Porin keskustaan.

Uuden kampuksen arvioitu rakennusaika on noin kaksi vuotta, ja rakennustyöt alkavat kesällä 2023. SKiB-kampuksen suunnittelu alkoi vuonna 2020 arkkitehtuurikilpailulla. JKMM voitti kilpailun ja toimii nyt hankkeen pääsuunnittelijana.

Kampushanke käsittää uuden pääosin puurakenteisen laajennusosan sekä peruskorjattavia rakennuksia 1930-luvun alusta ja 1960-luvulta. Hybridirakennus toteuttaa kokonaisvaltaisen sosiaalisen ympäristön yhden katon alle. Teknisesti se toteutetaan energiatehokkaaksi hyödyntämään passiivista energiantuotantoa, maalämpöä ja aurinkoenergiaa. Kohde rakennetaan kestävistä ja korjattavista materiaaleista.

Uudisrakennus muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden nykyisten koulurakennusten kanssa. Kampus palvelee valmistuessaan Porin ruotsinkielisen yhtenäiskoulun (BSS) noin 500 oppilasta, päiväkotilasta ja työntekijää, säätiön senioritoimintaa sekä kaikkia monikielisestä kulttuuritarjonnasta kiinnostuneita Porin ja lähialueiden asukkaita.

Hankkeen kokonaisbudjetti suunnittelukustannuksineen on runsaat 38 miljoonaa euroa ja sen pääurakoitsija on MVR Oy. Rakennuttajakonsulttina ja työmaavalvojana toimii toteutusvaiheessa Prepon Oy. Hankeaikataulun mukainen valmistumisaika on vuoden 2025 loppuun mennessä.

SKiB-säätiö rahoittaa projektin. Lisäksi sitä tukevat Svenska kulturfonden sekä Business Finland.

Lisätietoja hankkeen arkkitehtuurista löytyy täältä.