Annankatu 28 -toimistotalo

Kuinka kunnostaa 1800-luvun rakennus modernin työkulttuurin toimistoksi

Sijainti: Helsinki
Tilaohjelma: Aula, Kahvila, Kokoustilat, Liiketilat, Monitoimitiloja, Ravintola, Toimitilat
Laajuus: 6 000 m2
Status: Valmistunut – 2022
Tilaaja: Arnetsalo Oy, Salomaa Yhtiöt Oy
Suunnittelukokonaisuus: Arkkitehtuuri

Uusi ja vanha kohtaavat komeassa kaupunkitalossa – Annankatu 28 on historiallisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokas kohde Helsingin ydinkeskustassa. Sen tarina ulottuu lähes 200 vuoden ajalle: historian eri vaiheissa rakennuksessa on ollut mm. pajatiloja, asuntoja, liiketiloja, ravintoloita, elokuvateatteri ja toimistotiloja. Vanhaan kaupunkitaloon tehtiin vuosina 2019–2022 kokonaisvaltainen peruskorjaus ja laajennus.

Talon historian ja suojeluarvot huomioivan peruskorjauksen ja uuden laajennusosan myötä rakennus astuu tähän päivään. Kohteen erityinen ja omaleimainen arkkitehtuuri syntyy ajallisista kerrostumista, uuden ja vanhan vuoropuhelusta.

Laajennuksella ja peruskorjauksella parannettiin koko rakennuksen käytettävyyttä ja toiminnallisuutta:

Sisäpihan pääosin nelikerroksinen laajennusosa ja peruskorjausosan toimitilakerrokset muodostettiin nykyaikaiseksi toimistokokonaisuudeksi. Laajennusosan maantasokerrokseen syntyi uusi kutsuva pääsisäänkäynti ja valopiha sekä niihin avautuva monikäyttötila. Laajennusosan ylempiin kerroksiin rakennettiin uudet kerrosaulat. Peruskorjausosassa kerrosten tilajärjestely uudistettiin lähes täysimittaisesti: näin saatiin aikaan toimiva ja nykyaikainen monitilatyöympäristö.

© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Riika Kantinkoski
© Riika Kantinkoski
© Mika Huisman

Lue lisää sisustuskonseptista täältä 

© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Mika Huisman