Haakoninlahden asuinkortteli

Sijainti: Helsinki
Tilaohjelma: Asuminen
Laajuus: 13 600 m2
Status: Kilpailun 1. palkinto, Valmistunut - 2021
Tilaaja: Hartela
Suunnittelukokonaisuus: Arkkitehtuuri

Haakoninlahden kortteli kuuluu luonnonkauniiseen kartanopuistojen ja merenrantojen ympäröimään Kruunuvuorenrantaan, Laajasalon länsirannalle rakentuvaan 12 500 asukkaan kaupunginosaan. Aivan merenrannan tuntumaan sijoittuvan korttelin suunnittelemiseksi järjestetyn kutsukilpailun tavoitteena oli yhdistää kaupunkikuvallisesti korkealaatuinen arkkitehtuuri monimuotoiseen ja oivaltavasti suunniteltuun asumiseen.

Haakoninlahdelle luodaan vahva identiteetti yksinkertaisin arkkitehtonisin keinoin. Monimuotoista asumista yhdistelevä kortteli koostuu lamellitalosta, kaksikerroksista rivitaloista sekä 8.kerroksista tornitaloista. Harkitut mittasuhteet ja rauhallinen julkisivusommittelu tekevät kokonaisuudesta harmonisen ja ajattoman.

Ehdotuksessa huomioidaan ympäröivä luonto ja upeat merimaisemat länteen kohti Katajanokkaa. Materiaalit ovat perinteisiä ja luonnollisia – valkoisia ja lähes mustia tiiliä, valkobetonia ja puuverhoiltuja pintoja.

Asuntojakaumasta suunniteltiin mahdollisimman monipuolinen. Lamellitalon kattokonttiasunnot terasseineen, kaksikerroksiset rivitaloasunnot omalla sisäänkäynnillä, sekä tornin ”ullakkoasunnot” tuovat uniikin lisän asuntovalikoimaan

© Hannu Rytky
© Hannu Rytky
© Hannu Rytky
© Hannu Rytky
© JKMM
© Hannu Rytky
© Hannu Rytky
© Hannu Rytky
© Hannu Rytky
© Hannu Rytky
© Hannu Rytky