Kiasman sisustus

Sijainti: Helsinki, Finland
Toiminto: Aula, Kahvila, Kirjasto, Monitoimitiloja, Myymälä, Oppimistilat, Taidemuseo, Tapahtumatilat
Status: Valmistunut - 2016
Asiakas: Kiasma
Kulttuuri

90-luvulla rakennetun Kiasman remontoinnin yhteydessä uudistettiin ensimmäisen kerroksen sisääntuloaula- ja myymälätilat sekä 5. kerrokseen avattiin uusi Kiasman kirjasto. Tavoitteena oli parantaa asiakaskokemusta sekä houkutella museovieraita oleskelemaan ja viihtymään.

Sisääntuloaulan ja sen yhteydessä olevan myymälän tila- ja kalustejärjestelyt uudistettiin kokonaan. Järjestelyillä tilojen näkymät saatiin avautumaan osaksi muita ensimmäisen kerroksen tiloja sekä ulos kadulle osaksi Mannerheimintien vilinää. Sisääntulokerroksen tiloista ja toiminnoista muodostettiin yhtenäinen, saumattomasti jatkuva kokonaisuus. Aulasta tehtiin olohuonemainen kohtaamistila, jonka herkullisen värikkäillä modulaarisilla irtokalusteilla tilaa muunnellaan helposti tapahtumien ja tarpeiden mukaan. Samoja kalusteita sijoitettiin myös näyttelykerroksiin.

Kiasman kirjastolle suunniteltiin uudet tilat 5. kerrokseen. Vaikeaan, monimuotoiseen tilaan suunniteltiin intiimi kirjasto, joka jatkaa sisääntuloaualan yhtenäistä ilmettä ylempiin kerroksiin. Tilan keskiössä valaistus, joka putoaa kaarevasta katosta yksittäisinä sylinterimäisinä valaisimina. Valopisteiden rasteri muodostaa ilmavan tason korkeaan tilaan. Työskentelyja kokoustilat keskitettiin tilaa hallitsevalle parvelle ja sen alapuolelle.

Aulan tilan arkkitehtisuunnittelusta vastasi arkkitehti Timo Kiukkola (Kiasman alkuperäinen projekti-arkkitehti). Kirjaston tilan arkkitehtisuunnittelusta vastasi Erat Arkkitehdit / Kivi Keller.

© Patrik Rastenberg
© Patrik Rastenberg
© Patrik Rastenberg
© Patrik Rastenberg
© Patrik Rastenberg

© Patrik Rastenberg
© Patrik Rastenberg
© Patrik Rastenberg
© Patrik Rastenberg
© Patrik Rastenberg

Patrik Rastenberg