Ateneumin taidemuseon toimistotilat

Sijainti: Helsinki, Finland
Toiminto: Aula, Kokoustilat
Laajuus: 330 m2
Status: Valmistunut - 2019
Asiakas: Kansallisgalleria
Kulttuuri

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan vuonna 1887 rakennetun Ateneumin taidemuseon johdon työtiloja uudistettiin vastaamaan modernin työympäristön vaatimuksia. Tavoitteena oli yhdistää uudistukset historialliseen rakennukseen, ja luoda harmoninen ja toimiva tilakokonaisuus.

Työympäristöuudistuksessa johtajat luopuivat perinteisistä yhden hengen työhuoneista ja heille suunniteltiin joustavat, yhteiset työtilat. Tilojen toiminnallisuutta parannettiin muutenkin sijoittelemalla toimintoja uudelleen. Eri tiloja yhdistävä pitkä käytävä muutettiin edustavaksi ja kutsuvaksi monitilaksi sekä henkilökunnan että museon kirjastossa vierailevien tutkijoiden käyttöön.

Museon historiallista interiööriä haluttiin kunnioittaa. Väripaletti suunniteltiin yhteensopivaksi rakennuksen olemassa olevien sävyjen ja materiaalien kanssa. Viherkasvit ja taide ovat myös merkittävässä roolissa viihtyisässä työympäristössä. Työtiloihin valitut teokset ovat osa Kansallisgallerian kokoelmia.

© Chikako Harada
© Chikako Harada
© Chikako Harada