Lahden matkakeskus

Saumaton vaihto

Sijainti: Lahti
Tilaohjelma: Matkakeskus
Laajuus: 11 000 m2
Status: Valmistunut - 2016, Valmistunut - 2018
Tilaaja: Lahden kaupunki
Suunnittelukokonaisuus: Arkkitehtuuri

Uusi matkakeskus Lahden ydinkeskustassa muodostaa solmukohdan eri joukko-liikennetyypeille. Rautatieaseman yhteyteen suunniteltiin uusi siltakansi, jonka ympärilleuusi matkakeskus sijoittuu. Kokonaisuuteen kuuluu terminaalikatoksen lisäksi uusia hissitorneja, tukirakenteita, pienempiä linja-autokatoksia sekä kannenalustilan verhoilu ja valaistus.

Kauniisti patinoituva kupari ja lasipinnat yhdistävät kokonaisuuden eri osat visuaalisesti toisiinsa, ja luovat toiminnallisesti sekä kaupunkikuvallisesti yhtenäisen, korkeatasoisen kokonaisuuden. Uusi reitetyllä kuparilla verhoiltu terminaalikatos kunnioittaa alueen historiallisia arvoja ja tarjoaa suoraviivaisen ratkaisun vanhan ja uuden vuoropuhelulle.

Terminaalikatoksen vieressä oleva hissitorni on lasirakenteinen, kaikilta ulkopinnoiltaan lasinen, neutraali elementti voimakashahmoisen katoksen rinnalla. Kaikki muut hissitornit ja tukirakenteet on verhoiltu niinikään kuparilla.

Uuden siltakannen alle muodostuva alustila on verhoiltu aaltomaisella alumiiniprofiililla, johon integroidaan melueristys, yleisvalaistus sekä laadukas erikoisvalaistus, joka muodostaa oman miljöönsä kaupunkitilassa.

© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Mika Huisman

© JKMM
© JKMM
© JKMM
© JKMM
© JKMM