Seinäjoen pääkirjasto

Kuinka kohdata Alvar Aalto

© Tapio Snellman
Toiminto: Kahvila, Kirjasto, Leikkialue, Monitoimitiloja, Tapahtumatilat
Laajuus: 4400 m2
Status: Valmistunut - 2012
Asiakas: Seinäjoen kaupunki
Suunnittelu kokonaisuus: Graphic design, Interior
Tieto

Seinäjoen uusi kirjasto sijoittuu suojellun Alvar Aallon suunnitteleman keskustan yhteyteen. Suunnittelutyön haasteena oli muodostaa yhteys nykyaikaisen arkkitehtuurin ja Aallon arkkitehtuuriin välille. Seinäjoen kirjasto on kirjastojen uuden sukupolven pioneeri. Kirjaston rooli on murroksessa nopeasti muuttuvan yhteiskunnan ja uusien tiedonvälityksen muotojen kehityksessä. Pelkkä kirjojen lainaus eivät ole enää kirjastojen keskiössä, vaan niistä on kehittynyt yhteisöjensä olohuoneita, jotka tarjoavat puitteet kohtaamiselle, kokoontumiselle ja tapahtumille tiedon äärellä.

Uuden rakennuksen materiaalit ja massoittelu ovat kunnianosoituksia Aallon arkkitehtuurille.   Julkisivun suuret lasiseinät avaavat näkymiä ympäröiviin Aallon rakennuksiin. Sisätilojen arkkitehtuuri rakentuu viimeistelemättömän betonin veistoksellisesta käytöstä. Ulkopuolelta julkisivut on verhoiltu kuparilla.

© Hannu Vallas
© Mika Huisman
© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo

More about the Interior >

© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo