Seinäjoen pääkirjaston sisustus

Toiminto: Auditorio, Kahvila, Kirjasto, Monitoimitiloja, Oppimistilat, Tapahtumatilat
Laajuus: 4400 m2
Status: Kilpailun 1. palkinto, Valmistunut - 2012
Asiakas: Seinäjoen kaupunki
Tieto

Seinäjoen uusi kirjasto sijoittuu suojellun Alvar Aallon suunnitteleman keskustan yhteyteen. Suunnittelutyön haasteena oli muodostaa yhteys nykyaikaisen arkkitehtuurin ja Aallon arkkitehtuuriin välille. Seinäjoen kirjasto on kirjastojen uuden sukupolven pioneeri. Kirjaston rooli on murroksessa nopeasti muuttuvan yhteiskunnan ja uusien tiedonvälityksen muotojen kehityksessä. Pelkkä kirjojen lainaus eivät ole enää kirjastojen keskiössä, vaan niistä on kehittynyt yhteisöjensä olohuoneita, jotka tarjoavat puitteet kohtaamiselle, kokoontumiselle ja tapahtumille tiedon äärellä.

Uuden rakennuksen materiaalit ja massoittelu ovat kunnianosoituksia Aallon arkkitehtuurille.   Julkisivun suuret lasiseinät avaavat näkymiä ympäröiviin Aallon rakennuksiin. Sisätilojen arkkitehtuuri rakentuu viimeistelemättömän betonin veistoksellisesta käytöstä. Ulkopuolelta julkisivut on verhoiltu kuparilla.

 

© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo