Saunalahden lastentalo sisustus

Kuinka lapset innostetaan oppimaan

Toiminto: Kindergarden, Leikkialue, Monitoimitiloja, Oppimistilat, Työpajat
Laajuus: 2500 m2
Status: Kilpailun 1. palkinto
Asiakas: Espoon kaupunki
Tieto

JKMM Arkkitehtien Mato Matala -ehdotus voitti Saunalahden lastentalon arkkitehtuurikilpailun. Lastenkirjan hahmosta nimensä saanut rakennus kiemurtelee esikuvansa lailla Kummelinvuoren rinteellä louhikon ja mäntyjen välissä. Kadun puolella orgaanisesti kaartuva julkisivu kätkee sisälleen kaksikerroksisen lastentalon, jossa toimii lasten päiväkoti ja neuvola. Sisätiloja yhdistävien aulojen kattoikkunat päästävät luonnonvalon sisään. Toisessa kerroksessa päiväkoti jakaantuu viideksi ryhmätilaksi. Ne avautuvat rakennuksen ja rinteen väliin suojaiselle leikkipihalle. Hallinnon ja henkilökunnan tilat ottavat paikkansa kadun puolelta. Neuvola ja tekniset tilat sijoittuvat alempaan kerrokseen.

Lastentalon suunnittelun lähtökohtana oli sen sijainti kivikkoisella tontilla meren läheisyydessä Saunalahdessa. Se näkyy leikkipihalla, josta on rakennettu esteetön, turvallinen ja leikkeihin innostava maisema. Rapattu, kaartuva etelämuuri muodostaa rakennuksen julkisivun. Loput julkisivuista on puuta. Myös sisätilojen materiaalien ja värien lähtökohtana on ympäröivä luonto.

© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Robert Lindström
© Robert Lindström