JKMM Toimisto

Sijainti: Helsinki
Tilaohjelma: Monitoimitiloja, Toimitilat, Työpajat
Laajuus: 1507 m2
Status: Valmistunut - 2015
Tilaaja: Varma

JKMM Arkkitehtien toimisto on sijainnut perustamisvuodestaan 1998 lähtien Helsingin Kampissa. Vuoden 2007 lopussa toimisto muutti osoitteeseen Lapinrinne 3, Raoul Lehmanin vuonna 1978 suunnittelemaan toimistotaloon. Toimiston kasvaessa JKMM on uudistanut ja yhdistänyt 4 ylintä kerrosta itselleen moderneiksi ja inspiroiviksi työtiloiksi.

Uudistettujen toimitilojen keskelle sijoitettu porrasaukko yhdistää kaikki neljä kerrosta visuaalisesti ja toiminnallisesti toisiinsa muodostaen tärkeän tilallisen kohtaamispaikan. Tila henkii avoimuutta ja tukee työympäristön yhteisöllisyyttä. Kaikki toimistotyöhön liittyvät kiinteät työpisteet sijoittuvat avotilaan. Monitilaympäristöä täydentävät aputilat ja neuvotteluhuoneet on rajattu avoimesta konttorista ääntä eristävin lasiseinin ja liukulasiovin, joiden karmirakenteet on toteutettu suomalaisesta männystä. Tilojen rauhallinen ja moderni arkkitehtuuri luo viihtyisän ympäristön työskentelylle.

Akustiikka on keskeisessä roolissa avoimissa toimistotiloissa. Kaikki kattopinnat ovat akustoivia, ja niiden paperimassapinnat

on hierretty tasaisiksi. Tilan lattioihin ja kattoon maalatut taideteokset ovat graafikko Aimo Katajamäen suunnittelemia. Maalaukset on toteutettu toimiston työntekijöiden yhteisenä ponnistuksena. Uudessa toimitilassa kaikki työpisteet on varustettu ergonomisilla korkeussäädettävillä sähkötyöpöydillä. Tilan kalusteissa on käytetty suomalaista puuta ja hyödynnetty kotimaista käsityötä.

© Marc Goodwin
© Marc Goodwin
© Marc Goodwin

© Marc Goodwin
© Chikako Harada
© Chikako Harada
© Chikako Harada
© Marc Goodwin
© Marc Goodwin
© Marc Goodwin
© Marc Goodwin
© Marc Goodwin
© JKMM
© JKMM
© JKMM
© JKMM