K-Kampus – Keskon pääkonttorin sisustus

Sijainti: Helsinki
Tilaohjelma: Hyvinvointitilat, Kaupalliset näyttelytilat, Kokoustilat, Laboratoriot, Oppimistilat, Pääkonttori, Tapahtumatilat, Taukokeittiöt ja työkahvilat, Työympäristö
Status: Valmistunut - 2020
Tilaaja: Varma
Suunnittelukokonaisuus: Arkkitehtuuri, Sisustus

Keskon pääkonttorin eli K-Kampuksen arkkitehtuurin ajattomuus ja selkeys jatkuu sisätiloihin. Pääkonttorin suunnittelun keskiössä on noin 1800 työntekijän viihtyvyys ja hyvinvointi. Tavoitteena oli luoda avoimen kutsuvan lämpimät, viihtyisät ja valoisat mahdollisuudet työskentelylle. Jokaisessa työskentelykerroksessa on oma teemansa, joka näkyy kalusteissa, väreissä ja materiaaleissa. Runsaat värimaailmat erottavat eri kerrokset selkeästi toisistaan. Materiaalivalinnoissa on korostettu mukavuutta, kotoisuutta ja pehmeyttä. Yleisvalaistuksen lisäksi tiloissa on paljon näyttäviä kohdevalaisimia luomassa tunnelmaa.

Kaikkien neljän työkerroksen tilat ovat muuntojoustavaa monitilaa, jotka on suunniteltu tukemaan sekä keskenään erilaisten työskentelymuotojen tarpeita että yhteistyötä Keskon eri toimintojen välillä. Kaikista työntekijöiden käytössä olevista tiloista on tehty työskentelyyn sopivia, eikä työn teko ole sidoksissa pelkkään perinteiseen työpisteeseen. K-Kampuksella on panostettu erityisesti akustiikkaan ja miellyttäviin työympäristöihin. Jokaisessa kerroksessa on neuvotteluhuoneita palvelevat taukokeittiöt ja työtilojen yhteydessä omat työkahvilansa, jotka on tarkoitettu toimimaan sosiaalisten kohtauspaikkojen lisäksi myös työskentelytilana.

Tilat on jaettu vyöhykkeittäin kunkin tarpeen mukaisesti erikokoisten työryhmien ryhmätöihin sopivista kokoontumispaikoista erilaisiin yksittäisiin työskentelypisteisiin ja aina keskittymiselle pyhitettyihin vetäytymistiloihin. Vierailijoille tarkoitetut neuvottelutilat sijoittuvat korkean atriumtilan ympärille. Suurimmat, pienemmiksi jaettavat projektitilat ovat neuvottelutilojen jatkeena varsinaisten työskentelytilojen yhteydessä. Vetäytymistiloja on runsaasti, ja ne on sijoiteltu rytmittämään työskentelytiloja. Kokonaisuudessaan erilaisia neuvotteluhuoneita, ryhmätyöpisteitä, hiljaisen työn tiloja on yhteensä yli 100 neuvottelupistettä.

JKMM vastasi pää- ja arkkitehtuurisuunnittelun lisäksi monitilatyöympäristökonseptista sekä sisustussuunnittelusta: viidessä kerroksessa monipuoliset työskentely- ja neuvottelutilat sekä alimpien kerrosten tapahtuma-, showroom-, hyvinvointi- ja tuotetutkimuslaboratoriotilat. Katutason sisääntuloaulan, kahvion,  media- ja studiotilojen sekä toisen kerroksen henkilöstöravintolan sisustussuunnittelusta vastasi dSign.

© Pauliina Salonen
© Pauliina Salonen
© Pauliina Salonen
© Pauliina Salonen
© Pauliina Salonen
© Pauliina Salonen
© Pauliina Salonen
© Pauliina Salonen
© Pauliina Salonen
© Pauliina Salonen
© Pauliina Salonen
© Pauliina Salonen