OP Vallila -pääkonttorin sisustus

Sisustusarkkitehtuuri ja työympäristöt

Sijainti: Helsinki
Toiminto: Auditorio, Aula, Monitoimitiloja, Ravintola, Toimitilat
Laajuus: 130 000 m2
Status: Valmistunut - 2018
Asiakas: OP-ryhmä
Hyvinvointi

OP ryhmän uusi Vallilan päätoimipaikka on yhtenäisenä kokonaisuutena toimiva, modernia työympäristöä edustava kaupunkikortteli, jolla on selkeästi hahmottuva identiteetti. Korttelin kehämäinen sisäkatu on katettu lasilla. Näin syntynyt ”galleria” on kokoava päätila, kohtaamisen paikka ja erilaiset toiminnalliset yksiköt toisiinsa liittävä korttelin ydin.

Sisäpinnoissa ja kalusteissa on suosittu luonnonmateriaaleja kiveä ja puuta. Sisätilojen materiaali- ja sisustusvalinnoissa näkyy suomalainen design ja luonnosta ammentava kulttuuriperintö. Sisääntuloaulan lattia- ja seinäpinnoissa sekä osittain toisen kerroksen galleriatiloissa ja ulkopinnoissa on käytetty suomalaista graniittia, Viitasaaren keltaista. Galleriakerroksen ja ylempien työkerrosten lattioissa on vaaleaa saarnia, joka on jäänyt kierrätysmateriaaliksi isommista lankuista. Tekstiilimateriaaliksi on valittu villaa, huopaa, ja pellavaa. Sisätilojen hillityssä värimaailmassa korostuvat luonnonmateriaalien omat sävyt. OP brändiväriä oranssia on käytetty korostusvärinä verhoiluissa. Kalusteet ovat osin uutta nuorten suunnittelijoiden designia, osa arvostettuja klassikoita.

Tilaratkaisut tukevat modernin työnteon eri variaatioita. Tiloja löytyy keskittyvään työhön tarkoitetuista hiljaisen työn alueista aktiivisiin kohtaamisen ja ryhmätyön paikkoihin. Avoimuus, joustavuus ja toimiva yhteisöllisyys ovat uudessa monitilaperiaatetta noudattavassa työympäristössä keskeisiä teemoja. Myös galleria, ravintolat ja aulat palvelevat työskentelyn alustoina. Galleria-kerroksen ravintolamaailma koostuu 6 ravintolasta, jotka toimivat myös tapaamis- ja työskentelytiloina. Ravintolat muodostavat harmonisen kokonaisuuden, jossa jokaisella ravintolalla on oma tunnelmansa, ja teemansa.

Taide on integroitu osaksi sisustusta. Galleria-kerroksessa Petri Vainion mittatilauksena OPlle suunnittelema uniikki lamellialakattovalaisin tuo matalampaan kahvilatilaan pehmeyttä ja kutsuvuutta kontrastina korkeaan ja avaraan valopihaan. Auditoriossa on puutaiteilija Ilona Ristan suunnittelema koko seinän kokoinen akustoiva valoseinä. Heti sisääntuloaulassa graniitin kontrastina lämpimänä taide-elementtinä toimii Elina Heleniuksen suunnittelema ja Suomen Käsityön Ystävien kutoma uniikki Lämpöaalto-villaryijy.

© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Mika Huisman
© Tuomas Uusheimo
© Mika Huisman