Pariisin suurlähetystö

Sijainti: Pariisi, Ranska
Tilaohjelma: Aula, Kokoustilat, Monitoimitiloja, Toimitilat
Status: Valmistunut - 2012
Tilaaja: Suomen ulkoministeriö

Suunnittelun lähtökohtana, toiminnallisten vaatimuksien lisäksi, olivat Suomen ja suomalaisuuden esittely ja yhteensovittaminen ranskalaiseen kulttuuriin ja talon arkkitehtuuriin. Teemaksi sisustussuunnitelmaan muodostui Suomen 4 vuodenaikaa.

Sisääntuloaulassa ja juhlavan pääportaikon yläpäässä ovat Kirsi Kivivirran keramiikkateokset. Alakerran teoksesta löytyy alkutalven tummia sävyjä, kun taas yläkerrassa keramiikka muuttuu valkoiseksi jään ja lumen kimaltelevaksi maailmaksi. Vastapainona suuren salin toisessa päässä on Ilona Ristan puureliefiseinä, joka teokseen integroituine valoineen, tuo tilaan puun lämmintä hehkua. Kolmantena taiteilijana tilassa on tekstiilitaiteilija Merja Keskinen, jonka taidokas ja värikylläinen seinälle ripustettava kudelma liukuu asteittain sinisestä hetkestä yön tummuuteen. Kaiken yllä on yönsininen katto.

Kanslian sisääntuloaulan ja 1. kerroksen konferenssisalin ja siihen liittyvien ruokasali- ja salonkitilojen vuodenajaksi valikoitui itseoikeutetusti talvi. Talvi-teema jatkuu kirjasto /takkahuoneessa. Tilan näyttävä takka on tarkoitus palauttaa kunniaan asentamalla tulipesään turvallinen hormiton biotakka. Varsinkin kylmänä vuodenaikana elävä tuli luo tilaan aivan oman tunnelmansa.

Toimistoaulassa voi aistia kevään. Maton vaaleanvihertävä sävy ja vitriinien taideteokset kuvaavat nopeasti ohi kiitävää kevättä. Toimistohuoneiden teema on syksy. Ergonomiset, funktionaaliset ja eleettömät kalusteet ovat valkoisia, mutta seinien väreissä syvyyttä tuovat syksyisestä maisemasta poimitut sävyt. Taukotiloissa teemana on kesä.

© Iiris-Lilja Kuosmanen
© Iiris-Lilja Kuosmanen
© Iiris-Lilja Kuosmanen
© Iiris-Lilja Kuosmanen
© Iiris-Lilja Kuosmanen
© Iiris-Lilja Kuosmanen
© Iiris-Lilja Kuosmanen
© Iiris-Lilja Kuosmanen